Endüstriyel gıda üretim sektöründe üretici firmaların tüm çabası ürünlerin doğal tekniklerle raf ömürlerini (Fermentasyon, Pastörizasyon, ESL, UHT, Sterilizasyon vb.) arttırabilmektir.

Üretim prosesi tamamlanan son ürünün paketlenme tekniği hayati bir öneme sahiptir. Günümüz teknolojisinde dilimlenmiş, rendelenmiş veya blok formlarda bulunan ürünler vakum paketleme teknolojisi ile çok düşük hacimlerde hava bırakılarak paketlenebilmektedir. Ancak dilimli kaşar, yufka, rendelenmiş mozerella veya sosis gibi üzerinde aerobik/anaerobik bakterilerin gelişmesine uygun besiyeri bulunan veya yüksek miktarda nem barındıran ürünlerde yalnızca vakumlama yapmak yeterli gelmemektedir. Bu gibi durumlarda modifiye atmosfer paketleme (MAP) veya kontrollü atmosfer paketleme denilen ayrı bir teknik kullanılmaktadır.

GMB Serisi
GMT Serisi
Gaz Mikserleri

(0,9-57 m³/saat)

FW serisi gaz mikserleri
FW Serisi
Gaz Mikserleri
(5-200 m³/saat)

İhtiyacınız Kadar Gazı Yerinde Karıştırın!

MAP tekniğinde genellikle saf azot (N₂), karbondioksit (CO₂), oksijen (O₂), karbonmonoksit (CO) vb. karışımlar kullanılarak paket içerisinde kalan boşluğu, gıda gazı olarak da isimlendirilen karışım gazlar ile tamamlanması esastır. Çeşitli amaçlarla kullanılan bu karışım gazları, gaz mikserlerimiz vasıtasıyla paketleme makinesi başında istenilen oranlarda elde edilebilmektedir.

BSL-Gaz-Karısım-seması

Broşür

Başlıca Gaz Karışım Mikseri Uygulama Alanları

* Et ve Tavuk Ürünleri
(çiğ et, sosis, salam, döner, kavurma, sucuk, pastırma, şinitzel, buget vb.)

* Süt ve Süt Ürünleri
(dilimli kaşar, rendelenmiş mozerella, örgü ve çeçil peynirleri, yöresel peynirler)

* Pastacılık Ürünleri
(kek, kruvasan, sütlü tatlılar, aşure, şekerpare, baklava vb.)

* Un ve Unlu Mamüller
(lavaş, tortilla, yufka, pasta altı, börek, tel kadayıf, sigara böreği vb.)

* Catering
(lahmacun, mantı, içli köfte, meze, salça, sos, hazır yemek, konserve vb.)

* Deniz Ürünleri
* Bira Hazırlama
* Kaynak Uygulamaları

Genel Özellikler:

- Elektrik bağlantısı gerektirmez, tamamen mekanik bir dizayna sahiptir.
- Bakım gerektirmez.
- Sabit (set edilmiş) ve ayarlanabilir modelleri mevcuttur.
- Dengeleme tankı gerektirmez.
- Basit tasarım ve güvenilir karışım yüzdesi sağlanır.
- Kolay kurulur, kolay ayarlanır.
- Sıcaklık ve basınç dalgalanmalarından etkilenmez.
- Kullanılan tüm malzemeler gıdaya uygundur.

Faydaları:

- Gıda gaz maliyetini en az %50 düşürür.
- Karışım oranlarının ayarlanabilmesi AR-GE ve ÜR-GE'nin laboratuvar çalışmalarında büyük kolaylık sağlar.
- Karışım tüplerine göre karışım oranı daha hassas ve güvenilirdir.
- Yalnızca ihtiyacınız kadar gazı karıştırarak gazların yoğunluk farklılığı nedeniyle meydana gelen sapmaların önüne geçilmiş olur.