azot-jeneratör

Gıda Paketlemede Azot Gazı Kullanımı

MAP (Modified Atmosphere Packaging)

MAP (Modifiye Atmosfer Paketleme), inert bir gaz olan azotu atmosfer olarak kullanarak ürün kalitesini arttıran ve raf ömrünü uzatan bir paketleme tekniğidir.

Azot gazı, gıda paketlemede; öncelikle paket içindeki oksijen içeriğini düşürerek ürünün bozulmasına engel olmak için kullanılır. 

Bazı gıdaların paketlemesinde azot gazı, karbondioksit gazıyla karışım halinde kullanılabilmektedir. Ayrıca, basınçlandırılmış azot, dolum gazı olarak paketin sönmesini engellemek amacıyla kullanılır.

MAXIGAS Azot Jeneratörü ile üretilen azot gazının gıda paketlemede;
FDA (Food & Drug Administration) ve 
EIGA (European Industrial Gas Association) gıda standartlarına uygunluğu test edilip onaylanmıştır.

MAP Kullanılan Alanlar:

* Patates Cipsi, Mısır Paketleme
* Kuruyemiş Paketleme
* Yenilebilir Yağ Şişeleme / Paketleme
* Kahve ve Çay Paketleme
* Süt Tozu Paketleme
* Kurutulmuş Gıda (Baharat, Makarna vb.) Paketleme
* Süt Ürünleri Paketleme
* Et ve Tavuk Ürünleri Paketleme
* Meyve Suyu ve Şarap Şişeleme
* Şekerleme Paketleme

MAP Kullanımının Faydaları:

* Ürünün tadı, aroması, dokusu ve besin değerinin korunması
* Yüksek ürün kalitesi sayesinde satışların artması
* Daha az ürün iadesi
* Üretim verimliliğinin artması
* Pakette daha iyi ürün rengi ve dokusu
* Daha uzun raf ömrü
* Yeni dış pazarlara ihracat olanaklarının artması

PDF ikonuMAP için Yüksek Kalitede
Azot Kullanımı

PDF ikonuKahve Paketleme
için Azot

PDF ikonuSüt Ürünleri
Paketlemede Azot

PDF ikonuTaze Salata ve Meyve
Paketlemede Azot

PDF ikonuAtıştırmalık Yiyecek
Paketlemede Azot